История с продължение. Преди два месеца Euronews Bulgaria ви разказа за 19-годишния Самуил

...
История с продължение. Преди два месеца Euronews Bulgaria ви разказа за 19-годишния Самуил
Коментари Харесай

Събрана е нужната сума, за да може Самуил Николов да следва космонавтика в САЩ

История с продължение. Преди два месеца Euronews Bulgaria ви описа за 19-годишния Самуил Николов, който желае да следва космонавтика в Съединени американски щати. Хора от Велико Търново и цяла България се включиха в акцията по събиране на средства за образованието му. Така се стига и до през днешния ден, когато българинът е на път да сбъдне детската си фантазия. Нужната сума  за следването в САЩ вече е събрана, а Самуил стартира образованието си в Американския авиационен университет „ Ембри-Ридъл “ в Дейтона Бийч, Флорида. Вижте повече: 

Самуил Николов приключва Природоматематическата гимназия във Велико Търново, кандидатства за бакалавър с техническа компетентност, обвързвана с надзор по процеса на политане на галактическите апарати, в престижен авиационен университет в Съединени американски щати. За фамилията на Самуил обаче таксата от 45 хиляди $ за първата година от образованието на младия великотърновец е непостижима, и започва дарителска акция. Парите към този момент са събрани, а Самуил още не може да повярва, че ще сбъдне фантазията си.

 
Дарителската акция беше стартирана при започване на юни и мога с голяма признателност към всеки един донор - броя надвишава 1000, успяхме в края на юни да я затворим сполучливо и съумяха да се съберат нужните средства от 45 000 $ за първата година, което значи че на 18 август когато е крайният период за възнаграждение на първия учебен срок, ще имам средствата, с цел да ги заплатя. Със сигурност още не мога да допускам, че толкоз доста хора застанаха зад мен. Още при започване на акцията, бях уверен, че ще се наложи да си отсрочвам годината и съм позитивно сюрпризиран, че за по-малко от месец съумяха да се съберат толкоз доста пари.
Самуил Николов

Младият търновец поддържат както компании, по този начин и стотици българи от цялата страна. Нужната сума е събрана за по-малко от месец.

 

 
Ние започнахме тази акция с доста смесени усеща, че шансът е доста дребен да се съберат тези пари, ние в действителност не вярвахме. И се изненадахме от ентусиазма на българите да изпратят едно момче да учи в чужбина и което се надявам той да им се отплати - да се върне и да развива своя гений тук.
Калоян Николов, татко на Самуил

Самуил си изяснява съпричастността на своите сънародници с рядката компетентност, която е избрал да учи и неналичието на българи в областта на галактическите технологии.

 
Според мен това е една относително неповторима опция най-малко за последните 40-50 години да имат кадър, който е приключил такава компетентност и това предизвика интереса на общността.
Самуил Николов

Самуил и фамилията му постоянно беседват за шанса България още веднъж да се трансформира в галактическа мощ.

 
Покрай акцията с него откриха контакт някои огромни компании, български, които са тъкмо в сектора – има компании, които създават спътници, има компании, които създават галактическа храна - това би им развързало ръцете да потърсят български експерти, които да се върнат тук в България. Просто компаниите не влагат в България, тъй като ние оставаме настрана от самия сегмент на галактическите артикули, тъй като не членуваме в Европейската галактическа асоциация.
Калоян Николов, татко на Самуил

Мечтата на Самуил е да приключи сполучливо образованието си в Съединени американски щати и да се върне в България, където да потърси експерти и съидейници, с които да възстановят Българската галактическа организация.

 
Една от най-големите ми цели и фантазии е откакто завърша в чужбина да се върна тук и да възродим забравената българска галактическа организация, защото имам вяра че сме една балканска страна, която е сторила чудеса за галактическото проучване, ние сме били една от водещите галактически сили.
Самуил Николов

Младият великотърновец ще бъде вторият българин, който ще следва в влиятелния авиационен университет „ Ембри-Ридъл “, в Дейтона Бийч във Флорида.

 

Ана Минева, Кристиян Минков, Euronews Bulgaria, Велико Търново.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР